Frissítő saláta olívaolajos, mustáros öntettel


Hozzávalók:
1 kisebb fejes saláta, 20 dkg készen kapható zöldsaláta-keverék (gyermekláncfű, galambbegy, endívia, jégsaláta. keveréke), 4 közepes nagyságú paradicsom, 1 lilahagyma, 1-2 újhagyma, 1 csomó hónapos retek
az öntethez:
3 kiskanál citromlé, fél kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 kiskanál mustár, fél csokor petrezselyem, 8 kiskanál olívaolaj

1. A salátát leveleire bontjuk, szűrőbetétve rakva hideg vízben megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük. A nagyobb leveleket félbe vagy több darabra tépkedjük. Egy tálba rakjuk, és rászórjuk a salátakeveréket is.
2. A többi zöldfélét is megtisztítjuk, a paradicsomot közepesen vastag cikkekre, a kétféle hagymát és a retket karikákra vágjuk. Mindezeket a salátához adjuk, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
3. Az öntethez a citromlevet egy pohárba öntjük, majd a sóval és a borssal kiskanállal addig keverjük, míg a só fel nem oldódik benne. Ezután a mustárt keverjük hozzá, majd a finomra vágott petrezselymet. Végül kanalanaként beledolgozzuk az olajat is.
4. A hozzávalókat csak közvetlenül tálalás előtt forgatjuk össze a mustáros öntettel, hogy a zöldsaláták roppanósak maradjanak.

4 főre
Elkészítési idő: 10 perc
Egy adag: 241 kcal • fehérje: 3,6 gramm • zsír: 20,8 gramm • szénhidrát: 8,5 gramm • rost: 3,8 gramm • koleszterin: 0 milligramm