Tápióbicskei töltött káposzta

Tápióbicskei töltött káposzta
Hozzávalók:
15 dkg rizs, 2 nagy vöröshagyma, 4-5 evőkanál olaj, 50 dkg füstölt sertéscomb, 50 dkg sertéscomb, 1 fej fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál jóféle pirospaprika, só, 2 tojás, 20 savanyúkáposzta-levél, csontleves (leveskockából is készülhet)
a bundázáshoz:
10 evőkanál finomliszt, 4 tojás, 12 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez:
bő olaj
a tálaláshoz:
1 csokor kapor, 6 dl tejföl

1. A rizst félpuhára főzzük, hűlni hagyjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a megforrósított olajon üvegesre sütjük, hűlni hagyjuk. A kétféle húst ledaráljuk. Az így előkészített hozzávalókat összekeverjük, az elkapart fokhagymával, a borssal és a pirospaprikával fűszerezzük, kissé megsózzuk. A tojásokat beledolgozzuk.
2. A káposztalevelek vastag erét kivágjuk (elvékonyítjuk), majd az ízes húsos masszával megtöltjük, két végét a batyuba gyűrögetjük. Olyanok legyenek mint amilyet a hagyományos töltött káposztához szokás készíteni, de semmiesetre sem túl nagyok.
3. Ezután forrásban lévő csontlevesben vagy ételízesítős vízben 40-45 perc alatt puhára főzzük, lecsöpögtetjük, hűlni hagyjuk.
4. Végül a lisztben, a felvert tojásban meg a zsemlemorzsában megforgatva bundázzuk (a tojásban és a morzsában akár duplán is), és bő, forró olajban pár perc alatt ropogós pirosasra sütjük. Jól lecsöpögtetjük. Fölaprított kaporral fűszerezett tejföllel meglocsolva tálaljuk. Nagyon mutatós, ha rézsút félbevágjuk, amikor a tányérokra kerül.

10 főre
Elkészítési idő: 2 óra
Egy adag: 668 kcal