Babbal töltött paprika

Babbal töltött paprika
Hozzávalók:
50 dkg fejtett bab (fagyasztott is lehet), só, 50 dkg vöröshagyma, 7 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 kiskanál pirospaprika, őrölt fekete bors, 1 csokor petrezselyem, 1-2 ág zellerlevél, 3 gerezd fokhagyma, 8 tölteni való húsos zöldpaprika (tévépaprika)

1. Az átválogatott babot enyhén sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, de a levét félretesszük.
2. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire bontjuk. Egy széles serpenyőben 5 evőkanál olajat kissé megforrósítunk, majd a hagymát aranyszínűre pirítjuk benne. A liszttel meghintjük, egy kicsit tovább pirítjuk, a pirospaprikával színezzük, megsózzuk, megborsozzuk, a finomra aprított petrezselyemmel és zellerzölddel meg a zúzott fokhagymával fűszerezzük, végül beleforgatjuk a puha babot is.
3. A paprikát kicsumázzuk, a babos hagymával megtöltjük. Kiolajozott peremes tepsibe rakjuk, ha kimaradt a töltelékből, azt is melléhalmozzuk.
4. Egy pohárnyit a bab főzőlevéből aláöntünk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 35-40 percig sütjük. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő.

4 főre
Elkészítési idő: kb. 2 óra
Egy adag: 695 kcal