Békacomb franciásan

Békacomb franciásan
Hozzávalók:
12 pár tisztított békacomb (többnyire fagyasztva kapható), só, őrölt fehér bors, 1 vöröshagyma, 20 dkg csiperkegomba, 2 dundi sárgarépa, 2 közepes petrezselyemgyökér, 5-6 dkg finomliszt, 8 dkg vaj vagy 6-7 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, kb. 4 dl fehérbor

1. A békacombokat ha fagyasztottak, szobahőmérsékleten fölengedjük, megmossuk, leszárogatjuk, megsózzuk, megborsozzuk.
2. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a hagymát finomra aprítjuk, a gombát, a sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.
3. A békacombokat a lisztbe forgatjuk, majd nagy, magas peremű serpenyőben, a fölolvasztott vajon 6-7 percig sütjük, félidőben megforgatjuk. Lecsöpögtetve félrerakjuk, a visszamaradt vajban pedig aranysárgára pirítjuk a hagymát. A többi zöldséget hozzáadjuk, kissé megpirítjuk, a zúzott fokhagymát belekeverjük, a bor felét ráöntjük, és lefödve, 10 perc alatt roppanósra pároljuk.
4. Ezután a maradék bort a zöldségekre öntjük, és a békacombokat is belerakjuk. Közepes lángon 5 percig pároljuk. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Jó tanács
– Tejérzékenyek olajjal főzzék

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 362 kcal