Aszalt szilvás, olajbogyós csirkemell


Hozzávalók:
4 fél csirkemellfilé (50-60 dkg), kb. 1 púpozott kiskanál grill fűszerkeverék, 3 evőkanál olaj, 12 szem jóféle, puha aszalt szilva, 1-2 evőkanál vörösbor, 12 szem paprikával töltött olajbogyó, 8 vékony szelet főtt füstölt húsos szalonna

1. A csirkemellet lapjában bevágjuk, kihajtjuk, téglalap alakúra kissé kiverjük. A grill fűszerkeverékkel mindkét oldalukat meghintjük, olajjal bekenjük és néhány órán át hűtőszekrényben érleljük. (Legjobb egy éjszakán keresztül otthagyni.)
2. Ezután a kimagozott aszalt szilvát vörösborban megforgatjuk (kicsit áztatjuk is), majd a szilvamag helyére paprikával töltött olajbogyót dugunk.
3. Mindegyik hússzeletbe 3-3 szilvát göngyölünk, a szalonnaszeletekkel körbetekerjük, amit ha kell, fogvájóval is rátűzünk. Előmelegített, forró sütőben (200 ºC; légkeveréses sütőben 180 ºC) kb. 15 percig sütjük.
4. Tálaláskor a göngyölt pecsenyéket kissé ferdén fölszeleteljük. Köretnek párolt rizs és vajban sült almakarikák illenek hozzá.

Jó tanács
– Pulykamellfiléből ugyanígy készíthetjük.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc + pácolás
Egy adag (köret nélkül): 468 kcal • fehérje: 40,1 gramm • zsír: 26,2 gramm • szénhidrát: 17,8 gramm • rost: 4,2 gramm • koleszterin: 91 milligramm