Hozzávalók:
50 dkg sült kápia paprika, 8 dl tartalmas szűrt húsleves (vegetáriusoknak zöldségerőleves)
a leves betétjéhez:
1 közepes nagyságú friss ananász fele, 1 kisebb zöldcitrom (lime) kifacsart leve, 1 kisebb piros csilipaprika vagy 1 mokkáskanál Erős Pista
1. A parázs fölött rostélyon vagy csak sütőben sült kápia vékony, celofánszerű bőrét még melegen lefejtjük a paprika húsáról.
2. A leves betétjéhez való ananászt meghámozzuk, torzsáját kivágjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A jól megmosott zöldcitrom kifacsart levével és a finomra aprított csilipaprikával vagy Erős Pistával összekeverjük. Letakarva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az íze összeérjen.
3. A sült paprika húsát fölaprítjuk, majd a levessel pürévé turmixoljuk. Kevergetve szobahőmérsékletűre melegítjük. Ha kell, utánasózzuk.
4. Tálaláskor a fűszeres ananászt 4 leveses tányérban elosztjuk, és az éppen csak meleg levest rámerjük. Azonnal tálaljuk.
Jó tanács
– Az ananásszal együtt 8-12 tisztított főtt rákfarkat is bepácolhatunk.
8 főre
Elkészítési idő: 15 perc + az ananász érlelése
Egy adag: 223 kcal