Hozzávalók:
2,5 kg eper, 60 dkg banán (tisztítva mérve), 1 kg kristálycukor, 2 csomag (2×25 gramm) Quittin 2:1 (zselésítőszer befőzéshez)
1. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, több darabra vágjuk. A banánt meghámozzuk, földaraboljuk, az eperrel összeforgatjuk, majd több részletben – ahogy a masinába fér – turmixoljuk, és egy lábasba kanalazzuk.
2. A cukorból 8 evőkanálnyit kiveszünk, és a zselésítőszerrel összekeverjük, félretesszük. A többi cukrot a gyümölcspürére öntjük, fölforraljuk, majd kisebb lángra állítjuk, 10 percig főzzük. időközben a tetején keletkező habot lekanalazzuk róla.
3. Ekkor a cukros zseléfixet hozzáadjuk, többször megkeverve 3-4 percig forraljuk, majd azon forrón fertőtlenített kis üvegekbe merjük, és csavaros tetővel szorosan lezárjuk. Azonnal kb. 10 percre fejtetőre állítjuk, majd visszafordítjuk, hűlni hagyjuk, és mehet is a helyére.
Ez a mennyiség 11 darab 3 decis üveghez elegendő.
Hozzávalók:
2,5 kg eper, 60 dkg banán (tisztítva mérve), 1 kg kristálycukor, 2 csomag (2×25 gramm) Quittin 2:1 (zselésítőszer befőzéshez)
1. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, több darabra vágjuk. A banánt meghámozzuk, földaraboljuk, az eperrel összeforgatjuk, majd több részletben – ahogy a masinába fér – turmixoljuk, és egy lábasba kanalazzuk.
2. A cukorból 8 evőkanálnyit kiveszünk, és a zselésítőszerrel összekeverjük, félretesszük. A többi cukrot a gyümölcspürére öntjük, fölforraljuk, majd kisebb lángra állítjuk, 10 percig főzzük. időközben a tetején keletkező habot lekanalazzuk róla.
3. Ekkor a cukros zseléfixet hozzáadjuk, többször megkeverve 3-4 percig forraljuk, majd azon forrón fertőtlenített kis üvegekbe merjük, és csavaros tetővel szorosan lezárjuk. Azonnal kb. 10 percre fejtetőre állítjuk, majd visszafordítjuk, hűlni hagyjuk, és mehet is a helyére.
Ez a mennyiség 11 darab 3 decis üveghez elegendő.