Házi kókuszfagylalt meggyöntettel

Házi kókuszfagylalt meggyöntettel
Hozzávalók
a kókuszfagylalthoz:
10 dkg kókuszreszelék, 4,5 dl zsíros tejszín, 3 dl tejföl, 7-8 evőkanál kristálycukor
a meggyöntethez:
1 kis üveg meggylekvár, pér csepp konyak

1. A kókuszreszeléket turmixgépbe rakjuk, és porrá turmixoljuk, ettől nemcsak az íze lesz intenzívebb, de a fagylaltalapot is sűríti. Egy kisebb lábasba szórjuk. A tejszínt és a tejfölt ráöntjük, a cukorral ízesítjük, és kevergetve, kis lángon 3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik. Egy hideg lábasba átöntjük, hűlni hagyjuk.
2. Fagylaltgépbe töljük kb. 25 percre, majd egy kisebb tálba vagy jól kimosott fagylaltos tálkába átöntjük, és mehet is a mélyhűtőbe. Akinek nincs fagylaltgépe egyből öntse a tálkába. Elektromos habverővel többször is belekeverünk, hogy egyenletesen fagyjon meg.
3. A lekvár a konyakkal ízeítjük, habverővel egy kicsit kikeverjük. A kókuszfagylaltot 10-15 percre kivesszük a mélyhűtőből, mert csak így lehet kigombócozni. A meggyóntettel meglocsolva tálaljuk.

6 főre
Elkészítési idő: 40 perc + fagyasztás
Egy adag: 685 kcal