Sárgabarackos brownie

Sárgabarackos brownie
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj vagy sütőmargarin, 30 dkg kristálycukor, 4 tojás, 17 dkg finomliszt, 1,5 kiskanál sütőpor, 1 mokkáskanál só, 9 szem sárgabarack
a tepsi kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin, finomliszt

1. A csokoládét egy kisebb lábasba tördeljük, a vajat földarabolva hozzáadjuk, kevergetve kis lángon fölolvasztjuk. Nem kell megvárni, amíg teljesen fölolvad, a tűzről levéve, többször megkeverve hagyjuk fölolvadni.
2. Először a cukrot, majd egyesével a tojásokat dolgozzuk bele. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
3. Kikent, lisztezett 35X20 centis tepsibe simítjuk. A megmosott barackokat félbevágjuk, kimagvaljuk, egyenlő távolságban magházukkal lefelé a tésztára rakosgatjuk. Előmelegített, kb. 170 ºC-os sütőben 25-30 percig sütjük. Langyosan szeletelve olyan mintha nem sült volna át, „szöttyös˝ a közepe, de így jó, ilyennek kell lennie, és biztosak lehetünk abban is, hogy átsült a vékony tészta ennyi idő alatt.

18 szelet
Elkészítési idő: 1 óra
Egy szelet: 270 kcal • fehérje: 3,2 gramm • zsír: 13,8 gramm • szénhidrát: 32,8 gramm • rost: 1,1 gramm • koleszterin: 67 milligramm

A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.