Hozzávalók:
50 dkg friss – idényen kívül fagyasztott – erdei gyümölcs vegyesen (szeder, málna, áfonya, szamóca, ribiszke), 6 dl víz, néhány szem szegfűszeg, darabka fahéj, 2-3 szem csillagánizs (ez el is maradhat), 3 evőkanál kristálycukor (barna cukor vagy méz is lehet), 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál (fél csomag=20 gramm) főzni való vaníliaízű pudingpor, 2 dl zsíros főzőtejszín
a tálaláshoz:
4 gombóc vaníliafagylalt
1. A gyümölcsöket megmossuk, ha kell megtisztítjuk, lecsumázzuk, leszárazzuk. A vizet a fűszerekkel 5 percig forrakjuk, a kétféle cukorral édesítjük, a gyümölcsöket belerakjuk. 5 percig főzzük.
2. A pudingport a tejszínnel simára keverjük, egy kevés forró levet hozzámerünk, így öntjük a többihez. 2 percig forraljuk, ezalatt a leves egy kicsit besűrűsödik.
3. Szűrön át egy másik lábasba passzírozzuk, így a szűrőben maradnak a fűszerek és a gyümölcsök magjai, a leves pedig krémszerűen sima lesz.
4. Jól behűtve, 1-1 gombóc vaníliafagylaltot belerakva tálaljuk.
4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Egy adag: 362 kcal • fehérje: 3,5 gramm • zsír: 17,8 gramm • szénhidrát: 46,7 gramm • rost: 5,5 gramm • koleszterin: 75 milligramm
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.