Tojáslikőrös muffin


Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, fél mokkáskanál reszelt szerecsendió, 1 tojás, 15 dkg kristálycukor, 8 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1,75 dl vaníliaízű puding (kis dobozban készen kapható),
1,25 dl tojáslikőr
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a szerecsendióval összeforgatjuk. A tojást a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc.
2. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, azután a vanília ízű pudingot végül a tojáslikőrt adjuk hozzá. A lisztes keveréket beledolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teletöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 232 kcal • fehérje: 3,5 gramm • zsír: 7,9 gramm • szénhidrát: 36,7 gramm • rost: 1,2 gramm • koleszterin: 36 milligramm