Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 15 dkg kristálycukor, 2 tojás, 1,5 dl főzőtejszín (tej is lehet), 2 kiskanál vaníliaaroma, 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, 10 dkg tejcsokoládé, 8 dkg tisztított földimogyoró
a forma kikenéséhez: vaj vagy sütőmargarin
1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk. A cukrot, a tojást, a tejszínt, a vaníliaaromát és a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) belekeverjük.
2. A tejcsokoládét nagyon apróra vágjuk, esetleg lereszeljük. A mogyorót durvára aprítjuk. Óvatos mozdulatokkal mindkettőt az előzőekbe forgatjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk10-15 percig, végül a kis süteményeket rácsra rakjuk kihűlni.
Jó tanács
– A muffinok tetejére díszítésképpen olvasztott csokoládét is locsolhatunk.
12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 357 kcal • fehérje: 6,2 gramm • zsír: 21,9 gramm • szénhidrát: 33,5 gramm • rost: 1,7 gramm • koleszterin: 79 milligramm