Hozzávalók:
30 dkg finomliszt (még jobb, ha a fele Graham-liszt), 1 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna (lehet ez is sütőpor), 1 kisebb narancs reszelt héja, csipetnyi só, 2 tojás, 12 dkg kristálycukor (méz is lehet), 1 dl narancslé, 1 dl olaj, 2,5 dl sárgabarackos joghurt, 15 dkg aszalt sárgabarack
a forma kikenéséhez:
egy kevés olaj
1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a narancshéjjal és a sóval összeforgatjuk. A tojást a cukorral sűrűn folyósra fölverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. Az előzőekhez adjuk a narancslével, az olajjal, a joghurttal és az apróra vágott aszalt barackkal együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A sárgabarackos, joghurtos masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd rácsra rakjuk őket és hűlni hagyjuk.
12 darab
Elkésztési idő: 40 perc
Egy darab: 283 kcal