Ribiszkés, kókuszos muffin

Ribiszkés, kókuszos muffin

Hozzávalók:
30 dkg ribiszke (fagyasztott is lehet), 2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,8 dl olaj, 2,5 dl natúr joghurt, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 5 dkg kókuszreszelék
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A ribiszkét megmossuk, leszárazzuk. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Először az olajat majd a joghurtot adjuk hozzá.
2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a kókuszreszelékkel összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, végül a ribiszkét is belekeverjük. Ha mélyhűtött gyümölccsel készítjük, akkor azt nem kell fölengedni, fagyosan keverjük a masszába.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-12 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 50 perc
Egy darab: 260 kcal • fehérje: 4,6 gramm • zsír: 12,4 gramm • szénhidrát: 32,3 gramm • rost: 2,8 gramm • koleszterin: 36 milligramm