Hozzávalók:
5 evőkanál szezámmag, 35 dkg Graham-liszt, 1 csomag sütőpor, 3 tojás, 10 dkg barna cukor, 10 dkg vaj, 2,5 dl natúr joghurt, 2 dl tej, 1 sárgarépa, 15 dkg mazsola
a forma kikenéséhez:
vaj
1. A szezámmagot egy serpenyőben szárazon (zsiradék nélkül) megpirítjuk. Ha kihűlt, a Graham-liszttel, a sütőporral összeforgatjuk. A tojássárgáját a barna cukorral elektromos habverővel 3 perc alatt krémesre keverjük, az olvasztott vajjal tovább habosítjuk. A natúr joghurttal és a tejjel, kikeverjük, a szezámos liszttel, a lereszelt sárgarépával és a mazsolával összedolgozzuk. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásheférjét.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A masszával háromnegyedükig töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
12 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 299 kcal