„Pina Colada” muffin

„Pina Colada" muffin
Hozzávalók:
10 dkg kókuszreszelék, 1 dl tej, 2 tojás, 25 dkg kristálycukor, 1,5 dl olaj, 1 dl frissen facsart vagy 100 %-os dobozos narancslé, 0,2 dl rum, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só, 20 dkg konzervananász
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
12 dkg porcukor, 1 evőkanál ananászlé, 1 evőkanál rum, 4 evőkanál kókuszreszelék

1. A kókuszreszeléket egy serpenyőben kevergetve világosra pirítjuk, majd a tejet ráöntjük, a tűzről lehúzzuk, hűlni hagyjuk. A tojást a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4 perc. Először az olajat, azután a narancslevet, a rumot és a tejes kókuszt adjuk hozzá.
2. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk a lecsöpögtetett, apróra vágott ananásszal együtt.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. Az ananászos, kókuszos masszával háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
5. A mázhoz a porcukrot az ananászlével és a rummal addig keverjük, míg sima, sűrű máz nem lesz belőle, azután a muffinokra locsoljuk és mielőtt megdermedne rajtuk, a kókuszreszelékkel meghintjük, így odatapad a tetejére.

12 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 417 kcal