Hozzávalók:
10 dkg finomliszt, 10 dkg teljes őrlésű búzaliszt (Graham-liszt), 1 csomag sütőpor, 1 mokáskanál szódabikarbóna, 1 tojás, 10 dkg barna- vagy kristálycukor, 0,6 dl olaj, 12 dkg kakaós mogyorókrém (Nutella), 2,4 dl főzőtejszín
a töltéshez:
12 kiskanál sűrű sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
12 dkg sózatlan földimogyoró
1. A mogyorós, lekvárral töltötthöz a kétféle lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat, a mogyorókrémet és a tejszínt hozzáadjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A mogyorós masszával félig megtöltjük, azután mindegyikre 1-1 kiskanálnyi sűrű sárgabaracklekvárt halmozunk. A maradék masszával befedjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
10 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 355 kcal