Mézes, vaníliapudinggal töltött muffin

Mézes, vaníliapudinggal töltött muffin
Hozzávalók:
3 tojás, 12,5 dkg méz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kiskanál citromaroma, 2 kiskanál mézessütemény-fűszerkeverék, 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a töltelékhez:
1 csomag (40 gramm) főzni való vaníliaízű pudingpor, 3-5 evőkanál kristálycukor, 2,5 dl tej
a díszítéshez:
15 dkg tortabevonó étcsokoládé, szórócukor

1. A tojásokat a mézzel és a vaníliás cukorral sűrűn folyósra felverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A citromaromával, a mézes fűszerkeverékkel és a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal) kikeverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. A töltelékhez a pudingport egy kevés tejjel és a cukorral simára keverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntve, kevergetve sűrűre főzzük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A tészta felét beletöltjük. Mindegyikre 1-1 kiskanálnyi sűrű vaníliakrémet (pudingot) rakunk, majd a maradék masszával befedjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 175 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
5. A tortabevonót nem túl erős vízgőzön fölolvasztjuk, a muffinokra locsoljuk, és mielőtt megdermedne rajtuk, a cukrokat rászórjuk, hogy így szilárduljon meg.

12 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 341 kcal