Mézes, fűszeres, diós muffin

Mézes, fűszeres, diós muffin
Hozzávalók:
2 tojás, 5 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 25 dkg finomliszt, 2 dl méz, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg, 5 dkg dió
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojásokat a porcukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 2-3 perc. A sütőporral összeforgatott lisztet, a langyos mézet, és a fűszereket is hozzáadjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, a mézes masszával háromnegyedükig töltjük. A durvára vágott dióval megszórjuk, egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Egy darab: 203 kcal • fehérje: 4,2 gramm • zsír: 4,1 gramm • szénhidrát: 37,0 gramm • rost: 1,6 gramm • koleszterin: 30 milligramm