Mazsolás, túróval töltött muffin

Mazsolás, túróval töltött muffin
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, csipet só, 1 csomag sütőpor, 8 dkg mazsola, 5 dkg tisztított mandula, 2 tojás, 14 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl olaj, 1,5 dl tej
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a töltelékhez:
25 dkg tehéntúró, 1-2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál porcukor, 2 csomag vaníliás cukor
a tetejére:
5 dkg étcsokoládé

1. A lisztet a sóval, a sütőporral, a mazsolával és az apróra vágott mandulával összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, majd beledolgozzuk az olajat és a tejet is. A lisztes keverékhez adjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mazsolás masszát beletöltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
4. A töltelékhez való túrót átpasszírozzuk, majd a tejföllel, a porcukorral meg a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egy kevés reszelt citromhéjjal is illatosíthatjuk.
5. A muffinok belsejét egy kicsit kikaparjuk, akár az indiáner készítésénél szokás, azaz egy mokkáskanállal alulról a belsejüket egy kicsit kivájjuk (a kikapart részt együk meg). A túrókrémet habzsákba töltjük, a muffinok üregébe töltjük. Ha kész vagyunk, a tetejükre olvasztott csokoládéból vékony csíkokat csurgatunk.

12 darab
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Egy darab: 360 kcal