Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 dl tej, 10 dkg puha mazsola
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a töltéshez:
12-24 kocka tejcsokoládé
a tetejére:
10 dkg fehér csokoládé
1. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel 3 perc. Az olvasztott, de nem meleg vajat hozzáadjuk a tejjel és a mazsolával együtt.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A mazsolás masszával félig töltjük. 1-2 kocka tejcsokoládét ráteszünk. A maradék masszával befedjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
4. Végül a muffinok tetejét olvasztott fehér csokoládéval berácsozzuk.
12 darab
Elkészítési idő: 50 perc
Egy darab: 340 kcal