Mazsolás, pirított diós, csokis muffin

Mazsolás, pirított diós, csokis muffin
Hozzávalók:
8 dkg dió, 20 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 12 dkg mazsola, 4 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg vaj vagy sütőmargarin, 10 dkg étcsokoládé
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A diót egy serpenyőben, zsiradék nélkül egy kicsit megpirítjuk-pörköljük. Ha kihűlt, durvára vágjuk, majd a liszttel, a sütőporral és a mazsolával összeforgatjuk.
2. A tojásokat a cukorral jó habosra felverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) hozzáadjuk, majd a lisztes dióval összedolgozzuk. A csokoládét apróra vágjuk, az előzőekhez keverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A diós mazsolás masszával a háromnegyedükig töljük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 50 perc
Egy darab: 389 kcal