Marcipános muffin háromféleképp

Marcipános muffin háromféleképp
Hozzávalók
a marcipános krémsajtoshoz:
2 tojás, 1,25 dl (12-13 dkg) kristálycukor, 15 dkg natúr krémsajt, 1 kis pohár (150 gramm) natúr joghurt, 3 dl (kb. 18 dkg) finomliszt, 1 csomag sütőpor, 12 darab kakaóval bevont kicsi marcipángolyó
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a marcipános, manduláshoz:
13 dkg készen kapható fehér marcipánmassza, 20 dkg finomliszt, 8 dkg őrölt mandula, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 nagy tojás, 12 dkg barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 13 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 dl tej, csipet só, fél citrom reszelt
sárga héja
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a marcipános, mazsoláshoz:
26 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 6 dkg mazsola, 1 tojás, 14 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor,
12,5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1,5 dl tej, 20 dkg készen kapható fehér marcipánmassza
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A marcipános krémsajtoshoz a tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A krémsajtot és a joghurtot hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, a fele masszát beletöltjük.
Mindegyikbe egy-egy csokoládés marcipángolyót ültetünk, a massza másik felével befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
3. A marcipános, manduláshoz a marcipánt ledaráljuk vagy villával nagyon jól összetörjük, mert csak így lehet vele dolgozni tovább. A lisztet az őrölt mandulával, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat és a marcipánt, majd a tejet adjuk hozzá. Csipetnyit megsózzuk, a citromhéjjal ízesítjük, azután a lisztes mandulát is beledolgozzuk.
4. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb.20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.
5. A marcipános, mazsoláshoz a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a mazsolával összeforgatjuk. A tojást a kétféle cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha vajat, majd a tejet, végül a mazsolás lisztet adjuk hozzá. A marcipánt 12 részre osztjuk.
6. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A massza felével megtöltjük, majd mindegyikbe egy-egy kis darab marcipánmasszát rakunk. A massza másik felével befedjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

12-12-12 darab
Elkészítési idő: fajtánként 35 perc (a mandulásé 50 perc)
Egy darab marcipános krémsajtos: 275 kcal
Egy darab marcipános, mandulás: 308 kcal
Egy darab marcipános, mazsolás: 339 kcal