Sacher-muffin

Sacher-muffin
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg sárgabaracklekvár, 15 dkg finomliszt, 1 kiskanál sütőpor
a tetejére
3 evőkanál sárgabaracklekvár
a csokoládémázhoz
10 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj vagy sütőmargarin, 5 dkg fehér csokoládé, 1 evőkanál főzőtejszín

1. A muffin tepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokoládét a vajjal együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl. A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a vajjal olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük.
2. Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 22 percig sütjük.
3. A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta. A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk, és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét. Közben a fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a muffinok tetejére csurgatjuk.

12 darab
Elkészítési idő: 50 perc + dermesztés
Egy darab: 334 kcal • fehérje: 3,8 gramm • zsír: 15,5 gramm • szénhidrát: 44,5 gramm • rost: 0,9 gramm • koleszterin: 56 milligramm