Lekváros muffin

Lekváros muffin
Hozzávalók:
1 tojás, 1,5 dl (15 dkg) kristálycukor, 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1,5 dl tej, 4,5 dl (28 dkg) finomliszt (még finomabb, ha az egyharmada őrölt dió), 1 csomag sütőpor, fél mokkáskanál só, 12 kiskanál sűrű lekvár (amilyen épp kéznél van)
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojást a cukorral jó habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. Először a puha (szobahőmérsékletű) vajat, majd a tejet adjuk hozzá. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával félig megtöltjük. A közepüket kissé kimélyítjük, 1-1 kiskanál levárt töltünk bele, majd a maradék masszával befedjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

12 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 301 kcal