Körtés, mézes muffin

Körtés, mézes muffin
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, csipet só, 2 tojás, 6 evőkanál méz, 2 dl tejföl (tisztán mérve), 12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 3 körte (40 dkg, tisztítva mérve 30 dkg)
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk. A tojásokat a mézzel sűrűn folyósra felverjük, a tejfölt és a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) beledolgozzuk. A sütőporos liszthez keverjük. A körtéket meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn át a tésztába reszeljük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A körtés masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 252 kcal