Kókuszos, diós muffin

Kókuszos, diós muffin
Hozzávalók:
15 dkg finomliszt, 8 dkg kókuszreszelék, 15 dkg darált dió, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 12 dkg kristálycukor, 0,8 dl olaj, 2,5 dl tejföl
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet a kókuszreszelékkel, a darált dióval, a sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. A tojást a cukorral 3-4 perc alatt jó habosra keverünk. Először az olajat majd a tejfölt keverjük bele. A diós-kókuszos liszttel összedolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teljesen megtöltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek.

12 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 312 kcal