Korpás, mazsolás muffin

Korpás, mazsolás muffin
Hozzávalók:
23 dkg finomliszt, 7 dkg búzakorpa, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só, 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 12 dkg méz, 1 evőkanál kristálycukor, 2 tojás, 2,8 dl víz (tej is lehet), 10 dkg puha mazsola, 5 dkg dió
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet, korpát, a sütőport és sót egy nagy tálban összeforgatjuk. Az olvasztott vajat (margarint) és a mézet belecsurgatjuk, a a cukrot rászórjuk, a tojásokat ráütjük. A vizet ráöntjük, a mazsolát és a durvára vágott diót hozzáadjuk, fakanállal összedolgozzuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A korpás, mazsolás masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC, légkeveréses sütőben 175 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 241 kcal