Kétszínű kókuszos

Kétszínű kókuszos
Hozzávalók:
15 dkg finomliszt, 15 dkg kókuszreszelék, 1 csomag sütőpor, 2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 2,5 dl főzőtejszín, 1 evőkanál keserű kakaópor, 12 dkg tejcsokoládé
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet a kókuszreszelékkel és a sütőporral összeforgatjuk. A tojást a cukorral, elektromos habverővel jó habosra keverjük, ez 2-3 perc. A tejszínt apránként hozzáöntjük, majd a kókuszos liszttel összekeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük. A kókuszos masszát elfelezzük, az egyiket a kakaóporral ízesítjük. A muffinformák aljára a sötét kókuszos tészta kerül, arra halmozzuk rá a fehéret.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
4. A tejcsokoládét nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk, a muffinok tetejét bevonjuk vele. Dermedni hagyjuk.

12 darab
Elkészítési idő: 1 óra
Egy darab: 308 kcal