Kefires muffin

Kefires muffin
Hozzávalók:
4 tojás, 2 dl (kb. 20 dkg) kristálycukor, 2 dl natúr kefir, 1 dl olaj, 4 dl (b. 25 dkg) finomliszt, 1 csomag sütőpor
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc. A kefirt és az olajat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teljesen megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűlnek, de langyosan, egy kanálka lekvárral is nagyon finomak.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 257 kcal