Joghurtos, kókuszos muffin

Joghurtos, kókuszos muffin
Hozzávalók:
2 kis pohár natúr joghurt (gyümölcsös is lehet), 2 tojás, 2 joghurtos pohárnyi kristály- vagy barna cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 joghurtos pohárnyi olaj, fél joghurtos pohárnyi mazsola, 4 joghurtos pohárnyi finomliszt (a fele Graham-liszt vagy tönkölyliszt is lehet), 1 csomag sütőpor, 5 evőkanál kókuszreszelék
a forma kikenéséhez
vaj vagy sütőmargarin

1. Ehhez a recepthez kis poharas joghurtot használunk, aminek a tartalmát egy tálba töltjük. A poharakat kimossuk, kitörölgetjük, a továbbiakban ez szolgál mérőeszközül.
2. A tojást a kétféle cukorral együtt a joghurthoz adjuk, kikeverjük. Ezután kerül bele az olaj és a mazsola. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a joghurtos massza kb. kétharmadát beletöltjük. Ezt kókudzreszelékkel meghintjük és a maradék masszával befedjük. Igazából a tésztájába is keverhetnénk a kókuszt, de így szép márványos lesz a teteje, ahogy felhasad, és imitt-amott kibukkan alóla a kókusz.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

16 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 211 kcal