Joghurtos, banános muffin

Joghurtos, banános muffin
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, fél kiskanál reszelt citromhéj, fél kiskanál őrölt fahéj, 2 tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 2 kisebb banán (meghámozva mérve 20 dkg ), 1,5 dl olaj, 1 kis pohár (150 gramm) natúr joghurt
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a citromhéjjal és a fahéjjal összeforgatjuk. A tojást a cukorral egy tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük.
2. A banánt villával pépesre törjük, a tojásos keverékhez adjuk az olajjal és a joghurttal együtt. Ezután keverjük hozzá a lisztes keveréket.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, a masszával a háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb.22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 269 kcal