Fehér-fekete muffin

Fehér-fekete muffin
Hozzávalók:
27 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 17 dkg kristálycukor, 1 dl olaj, 2,8 dl főzőtejszín, 1 csomag vaníliás cukor, fél csomag (2 dkg) főzni való csokoládéízű pudingpor, 0,6 dl tej
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a tetejére:
1,5 dl habtejszín

1. 20 deka lisztet 2 kiskanál sütőporral és a szódabikarbónával összeforgatunk. 1 tojást 14 deka cukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverünk , majd 0,8 deci olajat és a főzőtejszínt hozzáadjuk . A sütőporos lisztbe dolgozzuk.
2. A töltelékhez a maradék 7 deka lisztet és fél kiskanál sütőport a vaníliás cukorral meg a pudingporral összekeverjük. 1 tojást a maradék 3 deka cukorral, 0,2 deci olajjal és a tejjel simára keverünk, a pudingporos liszthez adjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A fehér massza felével megtöltjük. Erre kerül a csokoládés tészta, ennek tetejére pedig a maradék fehér massza.
4. Tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen. A tetejét tejszínhabrózsával is díszíthetjük.

16 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 263 kcal