Fahéjba forgatott muffin

Fehér-fekete muffin
Hozzávalók:
1 tojás, 1,5 dl kristálycukor (14-15 dkg), 10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 4,5 dl (27-28 dkg) finomliszt, 1,5 kiskanál sütőpor, fél mokkáskanál só, fél mokkáskanál reszelt szerecsendió, 1,5 dl tej
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
a forgatáshoz:
12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1,5 dl (kb. 15 dkg) kristálycukor

1. A tojást a cukorral jól kikeverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk, a tejet is beleöntjük, jól kikeverjük.
3. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, a tésztával a háromnegyedükig megtöltjük. Tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) kb.18 percig sütjük.
4. Ha kész, azonnal az olvasztott margarinba mártjuk, majd a fahéjas cukorba forgatjuk.

10 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 378 kcal