Fahéjas napraforgómagos muffin

Fahéjas napraforgómagos muffin
Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg kristálycukor vagy barna cukor, 1 kiskanál őrölt fahéj, 3 tojás, fél kiskanál szódabikarbóna, 25 dkg finomliszt, 1,5 dl főzőtejszín, 10 dkg natúr napraforgómag (pirított is lehet)
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A szobameleg vajat először magában, majd a cukorral keverjük habosra. A fahéjjal fűszerezzük, a tojásokat egyesével beledolgozzuk. A szódabikarbónával összeforgatott lisztet és a tejszínt hozzákeverjük, végül a napraforgómagot is beleszórjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával háromnegyedükig megtöltjük, a tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.

12 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 409 kcal