Hozzávalók:
20 dkg eper, fél citrom leve, 6 evőkanál kristálycukor, 12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 tojás, 1 kis pohár (175 gramm) epres joghurt, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
1. Az epres, joghurtoshoz az epret megmossuk, lecsumázzuk, leszáritjuk, kis darabokra vágjuk, a citromlével meglocsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral.
2. A maradék cukrot a puha (szobahőmérsékletű) vajjal és a tojással kikeverjük, az epres joghurtot hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, végül vigyázva belekeverjük az epret.
3. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teletöltjük.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
12 darabhoz
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 226 kcal