Epres, csokoládés muffin

Epres, csokoládés muffin
Hozzávalók:
1,5 dl főzőtejszín, 10 dkg epres tejcsokoládé (Milka), 20 dkg eper, 3 tojás, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 35 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. Az epres, csokoládéshoz a tejszínt kissé felmelegítjük és a kockákra tördelt csokoládét fölolvasztjuk benne. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, leszáritjuk, kis darabokra vágjuk.
2. A tojásokat a cukorral meg a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk.
3. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a tojásos vajas masszához keverjük a csokoládés tejszínnel együtt, végül óvatosan az epret is beleforgatjuk.
4. A muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával majdnem teletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 325 kcal