Egzotikus gyümölcsös muffin

Egzotikus gyümölcsös muffin
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél kiskanál szódabikarbóna, 3 dkg kókuszreszelék, 20 dkg kis kockákra vágott aszalt egzotikus gyümölcs vegyesen, 1 tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,8 dl olaj, 1,5 dl főzőtejszín
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kókuszreszelékkel és az egzotikus gyümölcsökkel összeforgatjuk.
2. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajjal és a tejszínnel hígítjuk. Az előzőekhez adjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával kb. a háromnegyedükig megtöltjük, tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.

10 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 345 kcal