Hozzávalók:
3 tojás, 2 dl (kb. 20 dkg) kristálycukor vagy valódi barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl (10-12 dkg) darált dió, 1 csomag sütőpor, 3 dl (kb. 16 dkg) finomliszt, 1,25 dl tejföl, 12,5 dkg vaj vagy sütőmargarin
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
1. A tojásokat a cukorral meg a vaníliás cukorral jó habosra (egészen fehéredésig) keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 4-5 perc.
2. A darált diót és a sütőport a lisztbe szórjuk, összeforgatjuk, majd a tejföllel meg a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal együtt a kikevert tojáshoz adjuk.
3. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A diós masszával majdnem teletöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.
12 darabhoz
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 302 kcal