Csokoládés, fehér csokis muffin

Csokoládés, fehér csokis muffin
Hozzávalók:
38 dkg finomliszt (Graham- vagy tönkölyliszt is lehet), 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál keserű kakaópor, 2 tojás, 15 dkg kristálycukor (barna cukor is lehet), 2 dl tejföl, 2 dl tej, 1 dl olaj, 15-15 dkg étcsokoládé és fehér csokoládé
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összeforgatjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverünk, ez elektromos habverővel 2-3 perc. Továbbra is folyamatosan keverve részletekben hozzáadjuk a tejfölt, tejet, és az olajat.
A kakaós liszttel összekeverjük. Az apróra vágott étcsokoládéval és fehér csokoládéval gazdagítjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal (margarinnal) kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a csokis masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 426 kcal