Currys, gyümölcsös muffin

Currys, gyümölcsös muffin

Hozzávalók:
6 dkg kis kockákra vágott aszalt alma, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál currypor, 2 evőkanál mazsola, 5 dkg tisztított, durvára vágott mogyoró, 5 dkg kókuszreszelék, 1 tojás, 10 dkg kristálycukor, 0,8 dl olaj, 3 dl natúr joghurt vagy kefir
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. Az almát a liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a curryporral, a mazsolával, 3-3 dkg mogyoróval és kókuszreszelékkel összeforgatjuk. A tojást a cukorral, elektromos habverővel 2-3 perc alatt jó habosra keverjük. Először az olajat, azután a joghurtot keverjük bele, majd a gyümölcsös liszttel összedolgozzuk
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A gyümölcsös masszával majdnem teljesen megtöltjük.
3. Tetejüket vizes kanállal kissé elsimítgatjuk, majd a maradék kókuszreszelékkel és mogyoróval megszórjuk, kicsit a tésztába is nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen.

12 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 250 kcal