Hozzávalók:
2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1,5 dl olaj, 15 dkg konzervananász, 20 dkg cukkini, 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 6-7 dkg mazsola, csipet só, fél kiskanál őrölt fahéj, csipet reszelt szerecsendió, 7-8 dkg durvára vágott dió
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
1. A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat hozzáadjuk, tovább keverjük.
2. Az ananászt 6-7 milliméteres kockákra vágjuk. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, a reszelő kis lyukú oldalán lereszeljük, 5 percnyi pihentetés után kinyomkodjuk. A lisztet a sütőporral, a mazsolával, a sóval, a fahéjjal és a szerecsendióval összeforgatjuk, a tojásos masszába keverjük. Az ananászt, a cukkinit és a diót beleforgatjuk.
3. A muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával úgy töltjük meg, hogy majdnem tele legyenek. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.
12 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 300 kcal