Burgonyás, mogyorós muffin

Burgonyás, mogyorós muffin
Hozzávalók:
2 tojás, 15 dkg kristálycukor, csipet só, 12,5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 20 dkg főtt, áttört burgonya, 1 csomag sütőpor, 20 dkg natúr őrölt mogyoró
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük, megsózzuk, a puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk.
2. Először az áttört, kihűlt főtt burgonyát adjuk hozzá, majd a sütőporral összeforgatott mogyorót is belekeverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 269 kcal