Burgonyás, kakaós muffin

Burgonyás, kakaós muffin
Hozzávalók:
4 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg áttört főtt burgonya, 4 evőkanál finomliszt, 4 evőkanál zsemlemorzsa vagy búzadara, 1 kiskanál sütőpor
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin, finomliszt
a külsejére:
10 dkg vaj vagy sütőmargarin, 6-7 evőkanál cukrozott kakaópor

1. A tojások sárgáját a porcukoral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. Először a burgonyát, majd a liszttel meg a zsemlemorzsával összekevert sütőport adjuk hozzá. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük és liszttel behintjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük.
3. Ha kész, azonnal az olvasztott margarinba mártjuk, majd a kakaós cukorba forgatjuk.

12 darab
Elkészítési idő: 45 perc
Egy darab: 257 kcal