Banános, kávés muffin

Banános, kávés muffin
Hozzávalók:
2 kicsi érett banán (tisztán mérve 20 dkg), 3 evőkanál kávélikőr, 2 tojás, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaniliás cukor, 12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 18 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 3 dkg tisztított mogyoró, 1 evőkanál instant kávé, 1 evőkanál keserű kakaópor
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A banánt meghámozzuk, tálba rakjuk, villával összetörjük, majd a kávélikõrrel meglocsoljuk. A tojást a kétféle cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük, a puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a durvára vágott mogyoróval, az instant kávéval és a kakaóporral összeforgatjuk. A tojásos-cukros masszához adjuk, végül a likőrös banánt óvatosan beleforgatjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 223 kcal