Banános, banáncsipszes muffin

Banános, banáncsipszes muffin
Hozzávalók:
2 kicsi érett banán (tisztán mérve 20 dkg), 10 dkg banáncsipsz (szeletelt aszalt banán), 25 dkg finomliszt,1 csomag sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, fél kiskanál őrölt fahéj, csipet só, 2 tojás, 10 dkg barna cukor, 0,5 dl olaj, 2,5 dl natúr joghurt
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. A banánt meghámozzuk, tálba rakjuk, villával összetörjük. A banáncsipszet durvára vágjuk, a liszttel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sóval összeforgatjuk.
2. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük. Az olajat belecsurgatjuk. A joghurttal simára dolgozzuk, majd a babánpépet és a lisztes keveréket is hozzáadjuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a híg masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

12 darab
Elkészítési idő: 40 perc
Egy darab: 207 kcal