Hozzávalók:
2 tojás, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél mokkáskanál só, 12 dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 30 dkg finomliszt, 12 kiskanál sűrű áfonyalekvár
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
1. A tojást a kétféle cukorral és a sóval habosra keverjük. Az olvasztott vajat vagy margarint és a tejet hozzáadjuk, majd belekeverjük a sütőporral összeforgatott lisztet.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal (margarinnal) kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig töltjük. A tetejükre 1-1 kiskanálnyi áfonyalekvárt rakunk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy kihűljenek.
12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 314 kcal