Amerikai áfonyás muffin

Amerikai áfonyás muffin
Hozzávalók:
2 tojás, 25 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, fél mokkáskanál só, 15 dkg vaj vagy sütőmargarin, 1,25 dl tej, 1 csomag sütőpor, 25 dkg finomliszt, 20 dkg friss vagy fagyasztott áfonya

1. A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük. Az olvasztott vajat (sütőmargarint) és a tejet hozzáadjuk, majd belekeverjük a sütőporral összeforgatott lisztet és a friss vagy fagyasztott, felengedett és lecsöpögtetett áfonyát.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit papírkosárkákkal kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig töltjük.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy kihűljenek.

12 darab
Elkészítési idő: 35 perc
Egy darab: 280 kcal