Hozzávalók:
20 dkg fagyasztott gyümölcskeverék (ribiszke, áfonya, málna, szeder), 1 tojás, 1,25 dl olaj, 1,8 dl tej, 4 evőkanál (kb. 8 dkg) kristálycukor, 1 kisebb narancs reszelt héja, 30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, fél mokkáskanál só
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin
1. A gyümölcsöt szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. A tojást kissé felverjük, majd folytonosan keverve apránként hozzáadjuk az olajat is. A tejet hozzáöntjük, a cukorral és a narancs reszelt héjával ízesítjük. A gyümölcsöt belekeverjük.
2. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, az előzőekkel összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárkákkal kibéleljük, és a gyümölcsös masszával a háromnegyedükig megtöltjük.
4. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.
Jó tanács
– Fagyasztott gyümölcskeverék helyett aszalt gyümölcsökkel, konzervananásszal és meggybefőttel vagy friss almával meg mazsolával stb. is készíthetjük.
12 darab
Elkészítési idő: 50 perc
Egy darab: 237 kcal