Zsebes máj kétféleképpen

Zsebes máj kétféleképpen
Hozzávalók:
60 dkg sertésmáj, tej a máj áztatásához
a kolbászoshoz:
20 dkg lángolt vagy parasztkolbász, 2 főtt tojás, 1 tojás, fél-fél mokkáskanál őrölt fekete bors és só, késhegynyi őrölt kömény, 1 mokkáskanál majoránna
a fokhagymáshoz:
10-12 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál só
a sütéshez:
3-4 evőkanál olaj

1. A májat 4 egyforma a szokásosnál vastagabb szeletre vágjuk, majd zsebet vágunk bele. Vagyis lapjában, éles kiskéssel bevágjuk, és kimélyítjük, hogy tölteni lehessen, azután néhány órára tejbe áztatjuk. Így nem csak kifehéredik, de omlós és puha is lesz.
2. A kolbászt – miután héját lehúztuk –, villával összetörjük, a főtt tojásokkal együtt. A nyers tojással összedolgozzuk, megborsozzuk, megsózzuk, a köménnyel meg a majoránnával fűszerezzük. A májszeletek üregébe töltjük, és fogvájóval rögzítjük, nehogy kifolyjon.
3. Egy serpenyőben, az olajon, nagy lángon hirtelen mindkét oldalát fehéredésig sütjük, végül forró sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 160 ºC) kb. 20 percig sütjük.

4 főre
Elkészítési idő: 45 perc + a máj áztatása
Egy adag: 445 kcal

A fokhagymás töltött májhoz a belsőséget ugyanúgy készítjük elő, mint az előző receptnél. A fokhagymát présen áttörjük, megsózzuk, a májszeletek zsebébe töltjük. Rostsütőlapon vagy vasserpenyőben, közepes lángon oldalanként 3-3 percig sütjük. Burgonyapüré illik hozzá.

Jó tanács
– Ha egyszerre akarjuk a kétfélét elkészíteni, fele mennyiségű tölteléket számítsunk, mert a megadott mennyiségek 4-4 személyre szólnak.

4 főre
Elkészítési idő: 20 perc + a máj áztatása
Egy adag: 307 kcal